Amning

1 oktober 2009 | 20:24 | Vardag

Det är viktigt med amning tycker jag. Eftersom jag har möjlighet att ge mitt barn det bästa vill jag såklart göra det. Vem vill inte det? Dessutom har amningen fungerat så smidigt för oss, även om jag misstänker att det är för att jag gett mig 17 på att AMMA. Dessutom har jag längtat länge efter att få amma mitt eget barn…

Ofta får jag frågor om det inte är krångligt att amma? Bökigt liksom, upp med tröjan och ut med bröstet och allt det. Det dräller och Arvid tar bort huvudet så att det sprutar. Och visst, det är klart att det kan vara lite bökigt. Men inte alls om man jämför med alternativen… Dessutom får jag som bonus en mysig stund på tu man hand med den viktigaste personen i mitt liv, även om vi är på ett stökigt kafe´eller mitt i en diskussion så är det plötsligt bara han och jag… Två blåa ögon som ser rakt in i mina…

Det här med nätterna då, är det inte jobbigt att sova i samma säng? i mitt fall skulle alternativet vara att jag sov sittandes på en stol brevid Arvids säng, med händerna kring hans fötter… Bara tanken på att lämna sängen klockan tre för att hämta ett gråtande barn, sätta sig och amma det nånstan och sen gå och lägga sig igen känns läskig. Usch och fy vad hemskt!

1 kommentar till “Amning”

  1. estrid | 18:02 | 15 oktober, 2009

    Tycker också att amningen är viktig, dessutom en härlig och bekväm del av mamma-rollen. OCH… hörde på radion idag att modersmjölken har olika innehåll beroende på tiden på dygnet. Under natten är den berikad med ämnen, som gör att barnet sover lättare och lugnare. Det har studerats på urpumpad mjölk som haft olika effekt beroende på vid vilken tid på dygnet mamman pumpat ur. Detta var något nytt, visste du det?
    Så det är inte bara olika fetthalt det handlar om, som jag trodde.

Leave a Reply